Dat wij leuke projecten maken is ook de leverancier van plaatmaterialen Decolegno niet ontgaan. Vorige week heeft een fotograaf voor Decolegno de toegepaste materialen in twee van onze projecten gefotografeerd. Inmiddels hebben we de foto’s van hem ontvangen.

Het eerste project was een woonhuis gebouwd in de jaren ’70. De stijl van de woning moest behouden blijven maar het huis moest lichter worden en een meer moderne uitstraling krijgen. Door enkele ingrepen met Decolegno-plaatmaterialen is dat gelukt. Naast een compleet nieuwe tegelvloer is de meest opvallende ingreep de enorme taatsdeur tussen de hal en de woonkamer. Deze is gecombineerd met een vitrine voor het keramiek dat de vrouw des huizes maakt. Tweede blikvanger is de haardpartij waarin de kast van Decolegno is gecombineerd met een prachtige bijna houtachtige natuursteen. De derde soort plaatmateriaal is gebruikt voor de garderobe.

Er is een nieuw verlichtingsplan gemaakt en geïnstalleerd waardoor ook ‘s avonds de sfeer optimaal is maar wel met op de gewenste plaatsen voldoende licht.

De sfeer van de woning is behouden, onder andere door niet alle muren maar slechts bepaalde blokken in huis te stuken.

De foto van de  oude situatie maakt het verschil duidelijk.