Project omschrijving

“Nu we besloten hebben in dit huis te blijven wonen als de kinderen de deur uit zijn willen we dit huis opwaarderen en alles naar onze zin maken.” Dat was de wens van de bewoners van deze vrijstaande villa.
Een architect tekende de aanbouw van een praktijkruimte maar de integratie ervan en de aanpassingen in het woongedeelte werden door Doret ontworpen.
De bestaande ruimtes waren klein en gaven een rommelige sfeer. De zithoek bood niet genoeg ruimte om er gezellig en rustig te zitten, er was een kleine tv-hoek, een aparte werkplek en een compacte keuken. De totale begane grond mocht worden aangepast. De opdrachtgevers wilden graag luxere materialen waaronder plafondhoge deuren en een Bulthaup keuken. De lijnopstelling van de keuken is bijzonder vanwege zijn lengte. De apparatenwand is weggewerkt achter een gestuukte wand. Strak tegen de keuken aan is een maatwerk kast geplaatst die voor een minder keuken-achtige uitstraling zorgt. Bijzonder is de afwerking van dezelfde tegels op de vloer, de keukenwand en het keukenplafond!

De verbouwing is nauwkeurig en strak uitgewerkt. De bestaande klassieke meubels en de verzameling eierschaal-porselein uit China vormen een bijzondere combinatie met de strakke verbouwing en de nieuwe materialen zoals de betonwand. Hier kunnen en willen de bewoners nog lang blijven wonen!