Project omschrijving

Tien jaar geleden was deze woning al eens verbouwd, maar zonder architectonische begeleiding. De eettafel stond op een plek met minimaal daglicht en het geheel kwam rommelig over. Ditmaal moest het beter: meer licht op de eettafel, een nieuwe keuken en veel ruimte voor de souvenirs van alle buitenlandse woonplaatsen.
Om dit te realiseren werd de keuken omgeruild met de eethoek: Zo kon de plek met weinig daglicht gebruikt worden voor het opbergen van voorraad in koelkast, diepvries en de zo gewenste wijnkoeling! De ramen in de oude keuken werden vergroot en er werd nog een extra raam gemaakt in de achtergevel. De nieuwe eethoek kreeg daardoor volop daglicht!
Het vierkante gat in de tussenmuur werd omgebouwd tot een rond gat. Dit is meer in harmonie met de Aziatische sfeer van de souvenirs.
Ook de zithoek met de haard onderging door kleine aanpassingen een ware metamorfose. De nieuwe zithoek is royaal en harmonieus. Het vloerkleed met zijn vreemde schuine vorm is speciaal voor deze plaats gemaakt en is de finishing touch!