Klanten aan het woord

“Wij zijn zo on-ge-lo-fe-lijk blij met onze mooie nieuwe keuken. Het voelt goed en de eetkamer/keuken is een fijne plek om te zijn! Hoewel we op de weg er naar toe nog wel eens getwijfeld hebben over keuzes qua kleur, maat etc. voelen we nu dat het helemaal klopt! Eigenlijk is het nog mooier geworden dan we van tevoren hadden durven denken.
Heel veel dank voor je adviezen om te komen tot een heerlijk huis.
Ook dank aan Evelien die meegedacht en meegewerkt heft om stapje voor stapje tot een mooi eindresultaat te komen.
Wij zijn heel blij.!”

Peter en Inge van Drunen-Lurings, Drunen

“We zijn ontzettend blij. Het woongenot is top.  Heerlijke zit- en eetkamer. We genieten elke dag! Dank je nogmaals.”

Hans en Marianne Sint Nicolaas, Rotterdam
“Het realiseren van de aanbouw voor een praktijk en de renovatie van de totale benedenverdieping van het woonhuis was een ingrijpende verbouwing. De keuze om een samenwerking met Doret aan te gaan heeft er voor gezorgd dat de vele keuzes waarvoor we zijn komen te staan door Doret professioneel zijn ondersteund, waardoor we deze bewuster en gemakkelijker hebben kunnen maken. Doret is in staat om buiten vertrouwde kaders te denken. Verrassende veranderingen zijn hierdoor ontstaan in het realiseren van een gebalanceerde werk- en leefruimte waar we ons als een vis in het water voelen. Het eindresultaat is een harmonieus geheel geworden waarin keuken, eethoek, zithoek, hal en toiletruimte door ons beleefd worden als één geheel zonder af te doen aan ieders unieke functie. Onze persoonlijke stijl en smaak is door een nauwe samenwerking en creatieve interactie volledig tot zijn recht gekomen. We danken Doret en Evelien voor hun betrokken inspanning en kijken terug op een fijne samenwerking.”
Margriet van Genuchten, Gorinchem
“We hadden zelf wel ideeën over de uitbreiding van woonkamer en keuken, maar kwamen er niet goed uit hoe we die konden indelen en hoe onze bestaande meubels er (met aanvulling) in zouden passen. In het ontwerp van Doret zaten zeer verrassende details. Het geheel bleek achteraf gewoon te kloppen. Ons huis hebben we, met haar ontwerp in de hand, zo kunnen maken dat we er ons echt thuis in voelen.”
fam. Berkers, Eindhoven
“Wij zijn in contact gekomen met Doret via onze aannemer. Er was meteen een goede click tussen ons. Wij wilden graag meer licht in onze woning en tevens door wat aanpassingen een mooi ruimtelijk effect creëren. Doret voelde ons heel goed aan en vertaalde dat in een mooi concept waarbij ze de juiste balans vond tussen onze wensen en haar eigen ideeën. Er was altijd ruimte voor discussie en advies. Door ogenschijnlijk kleine aanpassingen is een verbluffend resultaat bereikt. De woonkamer straalt rust en ruimte uit. De keuken heeft een mooie strakke designlook. Precies wat we zochten!”
Mirjam Helsen, Geldrop
“Na ruim 10 jaar in onze nieuwbouwwoning gewoond te hebben, waren we toe aan iets nieuws. We waren ontevreden over de indeling van de kamer; We hadden onze studentenlampen nog in de kamer staan; En we hadden last van het doorklinkende geluid in de woonkamer. Verder wilden we de bestaande meubelen behouden. En verhuizen was geen optie want we wonen in een hele leuke buurt. Samen hadden we een heleboel ideeën en gedachten maar om dat tot een mooi geheel te breien is toch echt een vak apart. Doret is toen bij ons gekomen en heeft héél goed naar ons geluisterd. Ze heeft een heel mooi plan geschreven en getekend voor onze woonkamer waarin al onze wensen tot uiting kwamen. En daar hebben we ons geheel aan overgegeven. Doret heeft de hele verbouwing geregeld. En als er iets was waar we zelf geen antwoord op hadden, dan konden we meteen bij haar terecht en werd het opgelost. Eigenlijk is onze verbouwing door een eenvoudige wijziging in de loopwegen een geheel andere woonkamer geworden. We kunnen nog steeds genieten van de mooie lampen, de boeken in de boekenkast en het prachtige uitzicht naar het terras. En het grappige is dat juist de aanpassingen waar we onze twijfels over hadden, het mooist zijn uitgepakt. We zijn heel erg blij met het resultaat.”
Marte Timmermans, Asten
“De opdracht leek simpel, creëer zoveel mogelijk ruimte voor een groot gezin waarbij stijl, warmte en huiselijkheid gewaarborgd blijven. Het resultaat is prachtig, we hebben een prachtige ruimte gecreëerd met fantastische mogelijkheden. De belangrijkste tip aan mogelijk geïnteresseerden: laat Doret en haar team hun gang gaan. Geef ze de ruimte al komen ze met onverwachte dingen. Uiteindelijk is het totaalplaatje zoals je je had gewenst. Doret, dank.”
fam. Raaijmakers, Deurne
“Maar laten we vooral nog even zeggen dat we het resultaat echt geweldig vinden. We hebben al een beetje ingericht en zijn helemaal happy met de ruimte, de gezelligheid rond de haard, de indeling en ook dat het licht zo mooi de kamer instroomt door het extra raam. Je hebt echt een superprestatie geleverd. Mijn complimenten dat je zo trouw aan je eigen mening bent gebleven, ondanks al mijn tegenwerpingen over de kleuren. We zijn ook erg in onze nopjes met de vloertegels. Heel mooi. Neem aan dat je nog komt kijken voor de afronding en de afsluitende huldiging? “
Hannie Theunissen, Heeze
“Manlief was op voorhand wat sceptisch over de quickscan; had het idee dat jij hier de boel op stelten zou zetten. We hebben echter beiden de quickscan als zeer verhelderend en prettig ervaren. Aangezien we het plan al hadden om de woonkamer op te knappen, hebben we het idee dat we dat na deze quickscan echt weloverwogen kunnen aanpakken. Jij hebt, vanuit jouw deskundigheid en duidelijk met passie voor je vak, ons gewezen op zaken en bepaalde wetmatigheden die de basis vormen van een heerlijk aanvoelende ruimte. Soms waren dat kleine simpele dingen, zoals het verplaatsen van een bank of een plant, maar met een groot(s) effect (dochterlief van 10 nestelt zich nu elke avond op de bank en zegt nog elke keer hoe veel fijner ze alles vindt voelen)! En soms waren het dingen waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben, bijv. het realiseren van natuurlijk licht in de vide. Verder heb je ons een heleboel concrete, en ook betaalbare tips en ideeën voorgelegd; van verlichting en kleurgebruik tot aan akoestische oplossingen en aankleding van een wand. We hadden eigenlijk niet verwacht dat onze woonkamer met onze oude, vertrouwde meubels nog zo’n verrassende ‘make-over’ zou kunnen ondergaan zonder verbouwing en zonder kostbare, dure investeringen.”
Willem en Margot van de Nosterum, Mierlo

We zijn heel erg blij met het eindresultaat en genieten op en top van ons ‘nieuwe’ huis (het voelt ook echt als een nieuw huis). Vooral de zithoek vind ik heerlijk. Voorheen zat ik daar nooit op mijn gemak en zat er dan ook weinig. Nu voelt het super en kan ik echt genieten als de TV aanstaat en de haard brandt. Ook Hanneke is helemaal blij met de nieuwe keuken. Lekker veel werkruimte en opbergmogelijkheden. Het eindresultaat is dus helemaal top.

Doret is zeer deskundig in het vakgebied en durft de klant uit te dagen en te prikkelen.

Het laten opstellen van de ‘moodboards’ heeft ons veel inzicht gegeven in wat we nu echt willen, de vertaling naar het daadwerkelijke ontwerp was ook dik in orde.

Rust en ruimte zijn geen loze beloftes, maar worden door Doret echt waargemaakt.

Brian Kersten, Lieshout
“Ik heb Doret om advies gevraagd voor mijn woonkamer, nadat ik besloten had om enkele meubels te vervangen en de wanden een andere kleur te geven. Ik wilde voorkomen dat ik veel geld zou uitgeven hieraan, en dan achteraf constateren dat het niet het gewenste effect bereikt heeft. Je kijkt al zolang tegen je eigen interieur aan, dat je zelf niet meer ziet wat beter zou kunnen. Doret gaf praktische en concrete adviezen. Haar inschakelen was een goede keuze en leidt ertoe dat de andere keuzes die ik moet maken een stuk eenvoudiger worden. “
Anita Julien, Asten
“We zaten al een tijdje te twijfelen. We wilden graag meer ruimte in de keuken met een grote tafel waar we met het hele gezin gemakkelijk aan zouden passen. Daarnaast gebruikte we eigenlijk de helft van het huis niet meer. De speelkamer was in de jaren zijn functie verloren, en in de kamer stond een eethoek een beetje nutteloos in de ruimte.

Natuurlijk hadden we zelf ook eens nagedacht hoe we dat zouden kunnen oplossen, maar het ontbrak ons aan tijd en inspiratie om daar heel lang mee bezig te zijn. Toch zonde; heb je zo’n groot huis zit je nog op een kluitje met het eten. Daarom bleef de wens maar kwamen er geen plannen.

Omdat de kinderen inmiddels op een leeftijd waren gekomen dat er regelmatig een vriend of vriendin extra aanschoof, werd het toch eens tijd om in actie te komen. We waren inmiddels zover dat we hadden bedacht dat we, zonder hulp, niet tot een oplossing zouden komen en zochten daarom contact met Doret. Als interieurarchitect zou zij ons kunnen helpen met het zoeken naar een goede oplossing voor onze wensen.

Doret kwam langs voor een gesprek en luisterde aandachtig naar ons. Ze had al snel door wat we graag zouden willen. En ze zette onze wensen op papier. Daarna ging ze aan de slag met het ontwerp waar we meteen erg enthousiast van werden. Ze kwam met oplossingen die we zelf nooit hadden kunnen bedenken. Bovendien werden er meteen nog een paar extra wensen verwerkt in het ontwerp. In de oude keuken hadden we veel last van het geluid, het ‘galmde’ een beetje wat je toch als onprettig ervaart en was het altijd wat donker. Daarnaast wilde we rust in het interieur, zoveel mogelijk kastruimte om alles in op te bergen en makkelijk te onderhouden. Ik heb het al druk genoeg en poetsen is nou niet bepaald mijn hobby. Doret kwam met een aantal goede oplossingen en tips.

Eigenlijk konden we daarna dan ook meteen verder met het uitkiezen van de materialen die gebruikt zouden gaan worden voor de nieuwe keuken en de kastenwanden. Omdat we ervoor hadden gekozen de oude vloer te behouden, was dat het uitgangspunt. Doret had zelf al een selectie gemaakt en daaruit konden we kiezen. Maar ze gaf ook aan dat in principe alles mogelijk was als wij het maar mooi vonden.

Toen alles duidelijk was, heeft ze alles gedetailleerd in werktekeningen uitgewerkt en ook nog een lichtplan laten maken. Zo wisten de aannemer, de meubelmaker en de elektricien wat er moest gebeuren. Uiteindelijk heeft, in een betrekkelijk korte tijd (zeven weken), ons huis een ware metamorfose ondergaan. En het gekke is dat het lijkt of het altijd zo is geweest. Het huis past weer helemaal bij ons, het is licht, open, opgeruimd en elke ruimte wordt nu perfect benut. Al onze woonwensen zijn vervuld.!”

Maike Koppens, Someren