Een kleurrijk project achttien jaar later?

We denken dat kiezen voor kleur niet tijdloos is. We kiezen neutrale tinten omdat we bang zijn dat we kleur snel moe worden. Maar een evenwichtig interieur met kleur hoef je echt niet eerder beu te zijn dan een neutraal interieur. In 2004 maakten we het meest kleurrijke huis van al onze projecten. Wat vinden we nu , bijna 20 jaar later, van dit ontwerp? Is het gedateerd?

De situatie in 2004

In 2004 stapte ik binnen bij een jong gezin met twee kleine kinderen. Ze wilden hun huis graag uitbreiden met een eet-/speelkamer.
Het mocht geen standaard uitbreiding worden. De bestaande woning was dat ook geenszins. De plattegrond kenmerkte zich door schuine lijnen binnen het vierkante kader van de buitenmuren.
Onze oplossing was een aanbouw in de vorm van een kubus, die met de schuinte van de plattegrond meeloopt.
Zie je dat, door de schuinte, de nieuwe aanbouw door de ramen van de zithoek niet zichtbaar is? Het zicht op de tuin blijft maximaal. En door de  ramen te verlagen wordt het contact met de tuin zelfs versterkt.
De aanbouw is zowel vanuit de zithoek als vanuit de eethoek (via de keuken) te bereiken. Je kunt op de begane grond nu een rondje lopen. Dit maakt het huis veel ruimtelijker.

En dan de kleuren

De situatie zoals ik hem aantrof was opvallend kleurrijk: de opdrachtgevers hadden gekozen voor kleurige elementen zoals kunstwerken in opvallende kleuren, een fuchsia/zwarte zithoek, gele eetkamerstoelen, een kobaltblauwe keuken en lampen in verschillende kleuren. In het nieuwe ontwerp wilden we graag de bestaande kleuren integreren maar meer in balans laten komen. Daarom hebben we grote kleurvlakken ter ondersteuning van de bestaande kleuren toegevoegd. Een paarse wand bij de zithoek, een blauwe wand bij de eethoek, een groene kastenwand in de aanbouw en een rode vloer bij de bestaande blauwe keuken. Als je het zo achter elkaar leest lijkt het een rommelig geheel, maar wat vind jij van het resultaat?

Jouw mening

Inmiddels zijn we bijna twintig jaar verder en is het kleine jongetje, dat voor het raam van de nieuwe uitbouw staat, het huis uit.
Ik ben benieuwd of jij vindt dat dit project twintig jaar na dato gedateerd is of dat het nog steeds goed is.
Zou jij wat meer kleur willen toevoegen in je huis? Of ben je blij met wit, zwart, naturel? Leuk als je je mening geeft in het commentaarveld hieronder.