OUD en NIEUW

Elke decembermaand zijn de woorden Oud en Nieuw actueel. We sluiten het huidige jaar af en kijken uit naar een nieuw jaar. Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd? Welke gebeurtenissen hebben ons leven echt veranderd?  En wat staat er voor het nieuwe jaar op het programma? Hebben we nieuwe voornemens? Ligt er in het nieuwe jaar iets speciaals op ons te wachten?

Klanten en lezers

Voor de mensen voor wie wij afgelopen jaar een plan hebben gemaakt, weet ik zeker dat hun leven niet meer is zoals daarvoor. Of hun leven staat te veranderen na uitvoering van onze plannen. Ook mijn kortere adviezen en tips hebben impact gehad op het leven van de mensen die daarmee afgelopen jaar aan de slag zijn gegaan.

Meer mogelijk dan je denkt

Voor ons is het geweldig als we weer een project hebben gemaakt waar de bewoners achteraf van zeggen: “We wisten niet dat dit mogelijk was met ons huis. Maar het lijkt wel alsof het altijd zo geweest is.”
Zo kreeg ik van de bewoners van een project van vorig jaar een enthousiaste mail. Of ik wilde komen kijken, want de verbouwing was nu echt helemaal klaar en ook de nieuwe meubels stonden er in. “We weten zelf eigenlijk al niet meer hoe het er vroeger uitzag…”

Oude en nieuwe situatie

Dus vorige week liep ik er, eigenlijk onaangekondigd, naar binnen. De bewoners zaten gezellig te lunchen op de nieuwe plek van de eettafel. Je ziet de tafel op de foto boven dit blog.

En ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook moest nadenken hoe het was toen ik er  – nu ruim een jaar geleden – voor het eerst binnenstapte.  Oh ja, hier was de donkere keuken waarin het gezin at, zonder contact met de voorzijde. Terwijl je vanuit die zijde een prachtig uitzicht hebt en dat ook nog eens de zonnige kant van het huis is.  In de woonkamer zaten ze ‘s avonds in de zithoek. De eethoek  die er stond werd nooit gebruikt.
Nu tref ik een royale leefruimte aan met veel licht en een prachtig vrij uitzicht over de landerijen. Zo logisch ziet het er nu uit. Het is alsof het altijd zo geweest is.

Dat bracht me op het idee om nu eens OUD en NIEUW van verschillende projecten te laten zien. Ik merk dat mensen het leuk vinden metamorfoses te bekijken.  Om te zien hoe huizen, die misschien wel vergelijkbaar zijn met hun eigen huis, veranderen door een goed plan.  Zo kunnen ze daar dan voor zichzelf inspiratie uit op te doen.

Oude en nieuwe situatie naast elkaar

Dus hieronder 12 oude situaties en nieuwe situaties.  Ter inspiratie. Om je te laten zien dat er meer mogelijk is dan je denkt. En dat ook niet alle meubels anders hoeven. Van het project dat ik hierboven beschrijf heb ik twee oude en twee nieuwe situaties toegevoegd. (Het zijn de situaties 9 en 10.) Over situatie 12 schreef ik eerder hier: vakantiehuis in Italie

Heb je afgelopen jaar (met mijn hulp) je huis aangepast? En wat heeft dit voor verandering gebracht?
Heb jij nog nieuwe voornemens voor je huis komend jaar?
Ik hoor het graag in de mailbox hieronder!