Landelijk huis wordt strakker

2016-02-16T20:48:33+01:00

Vanwege de locatie wilden de bewoners in dit huis blijven wonen en er oud worden. Het mocht echter wel rigoureus worden aangepast om meer licht binnen te krijgen en ervoor te zorgen dat men hier nog lang zou kunnen blijven wonen. Bovendien was de wens om het landelijke huis een strakkere uitstraling te geven. Het huis was onderverdeeld in vele kleine ruimtes. Het aantal deuren kort op elkaar was groot. Er werden enkele deuren weggehaald en anderen werden verplaatst waardoor er gevoelsmatig al veel meer ruimte ontstond. Door het weghalen van een muur werd de oude speelkamer bij de keuken getrokken. Het weghalen van een tweede muur zorgde voor de gewenste openheid naar de woonkamer. Maar zonder dat er vanuit de eethoek zicht is op het keukenblad! Het contact met het terras werd versterkt door een extra schuifpui in de gevel. Dankzij deze verbouwing kunnen de bewoners nog lang in hun aangepaste en lichte huis blijven wonen.

Niet verhuizen maar huis upgraden

2016-02-16T20:46:44+01:00

"Nu we besloten hebben in dit huis te blijven wonen als de kinderen de deur uit zijn willen we dit huis opwaarderen en alles naar onze zin maken." Dat was de wens van de bewoners van deze vrijstaande villa. Een architect tekende de aanbouw van een praktijkruimte maar de integratie ervan en de aanpassingen in het woongedeelte werden door Doret ontworpen. De bestaande ruimtes waren klein en gaven een rommelige sfeer. De zithoek bood niet genoeg ruimte om er gezellig en rustig te zitten, er was een kleine tv-hoek, een aparte werkplek en een compacte keuken. De totale begane grond mocht worden aangepast. De opdrachtgevers wilden graag luxere materialen waaronder plafondhoge deuren en een Bulthaup keuken. De lijnopstelling van de keuken is bijzonder vanwege zijn lengte. De apparatenwand is weggewerkt achter een gestuukte wand. Strak tegen de keuken aan is een maatwerk kast geplaatst die voor een minder keuken-achtige uitstraling zorgt. Bijzonder is de afwerking van dezelfde tegels op de vloer, de keukenwand en het keukenplafond! De verbouwing is nauwkeurig en strak uitgewerkt. De bestaande klassieke meubels en de verzameling eierschaal-porselein uit China vormen een bijzondere combinatie met de strakke verbouwing en de nieuwe materialen zoals de betonwand. Hier kunnen en willen de bewoners nog lang blijven wonen!

Eindelijk zicht op de tuin

2016-02-16T20:46:35+01:00

Nu de kinderen studeerden wilden de bewoners van dit vrijstaande huis een lang gekoesterde wens realiseren: zicht op de tuin vanuit de leefruimtes. De eettafel stond wel centraal in huis maar had daarmee het nadeel dat er maar één raam was en men eigenlijk geen contact met buiten en met de mooie tuin had. Het was een puzzel om binnen de bestaande muren de keuken, eethoek en werkhoek te verplaatsen zodanig dat er aan de eettafel meer contact was met de tuin maar tevens de keuken zicht naar buiten behield. De keuken kreeg een nieuwe plaats in huis, er werd een wand weggebroken en grote ramen geïnstalleerd. Bijzonder is dat naast er zicht op de tuin, via de grote hoekpui de tuin ook direct vanuit de eethoek bereikbaar werd. De zithoek en de tv-hoek kregen een kleine opfrisbeurt met wat extra kleur. De grote oranje taatsdeur vanuit de hal geeft hier een nieuwe dimensie aan de ruimte. Het resultaat voelt voor de bewoners zo vanzelfsprekend dat het is alsof het altijd zo is geweest.

Weg donkere eethoek

2016-02-16T20:47:50+01:00

Tien jaar geleden was deze woning al eens verbouwd, maar zonder architectonische begeleiding. De eettafel stond op een plek met minimaal daglicht en het geheel kwam rommelig over. Ditmaal moest het beter: meer licht op de eettafel, een nieuwe keuken en veel ruimte voor de souvenirs van alle buitenlandse woonplaatsen. Om dit te realiseren werd de keuken omgeruild met de eethoek: Zo kon de plek met weinig daglicht gebruikt worden voor het opbergen van voorraad in koelkast, diepvries en de zo gewenste wijnkoeling! De ramen in de oude keuken werden vergroot en er werd nog een extra raam gemaakt in de achtergevel. De nieuwe eethoek kreeg daardoor volop daglicht! Het vierkante gat in de tussenmuur werd omgebouwd tot een rond gat. Dit is meer in harmonie met de Aziatische sfeer van de souvenirs. Ook de zithoek met de haard onderging door kleine aanpassingen een ware metamorfose. De nieuwe zithoek is royaal en harmonieus. Het vloerkleed met zijn vreemde schuine vorm is speciaal voor deze plaats gemaakt en is de finishing touch!

Slimme plek voor een inloopkast

2018-12-20T12:07:16+01:00

Project S-2008:  De bewoners wilden in hun slaapkamer een inloopkast maken en ook de bestaande badkamer verbinden met de slaapkamer. Door de inloopkast achter het hoofeinde te plaatsen voorkwamen we dat je via de kast de kamer in zou moeten lopen. Het hoogteverschil in de badkamer werd doorgetrokken naar de inloopkast. Zo ontstond een prettige luxe slaapkamer waarbij aan alle details aandacht is besteed.

Meer ruimte zonder uit te bouwen

2018-12-20T12:09:03+01:00

Project E-2012 Hoe maken we onze zithoek ruimer wat kan er gedaan worden aan het kabaal dat de kinderen veroorzaken als ze in de speelhoek zitten te spelen? Door de routing aan te passen ontstond op natuurlijke wijze een betere verdeling in de kamer en werd de zithoek ruimer. Een geluid-absorberende taatsdeur en een akoestisch plafond zorgen voor veel minder geluid ook als de deur tussen woonkamer en speelkamer open staat! Alle meubels zijn gebleven, de loungestoel is er bij gekomen.

Aanbouw geheel ingepast

2018-12-20T12:11:07+01:00

Project N-2009 Het Nederlands-Deens echtpaar van deze woning wilde een tuinkamer om samen in te zitten terwijl de kinderen in de woonkamer tv konden kijken. In de aanbouw is als extra een werkhoek meegenomen die eerst vol in het zicht zat bij de eettafel. Aan de overgang naar de nieuwbouw is veel aandacht besteed zodat het niet ervaren wordt als een “aangebouwd stukje”. Bij de inrichting zijn veel Deense meubelen gebruikt.

Een standaard appartement wordt loft

2018-12-20T12:11:32+01:00

Project E-2006 Ruim voor de bouw van het appartementencomplex moesten wijzigingen al kenbaar worden gemaakt. Dus hoe de bewoners het gingen inrichten moesten ze ver van tevoren weten. Ruim op tijd wisten we hoe het moest gaan worden. We vereenvoudigeden de structuur van het appartement door de enorme kastenwand met allerlei functies erin. Hierdoor wordt een loftgevoel verkregen terwijl toch de ruimtes van elkaar gescheiden zijn.

Ga naar de bovenkant