In opdracht van plaatleverancier Decolegno werd in december nog een tweede project van ons gefotografeerd:
een onder bijzondere architectuur gebouwde woning uit 2006.
Dat architectuur toch nog iets anders is dan interieurarchitectuur bewijst het feit dat, ondanks een ontvangen architectuurprijs, de bewoners ruim vijf jaar in het huis woonden maar het nog steeds niet ingericht hadden. De ruimtes waren dermate ingewikkeld dat zij er geen goed gevoel over kregen. Kijk maar eens naar de foto’s van de oude situatie. Dus voor ons: werk aan de winkel!

De eerste foto’s tonen de centrale ruimte met de keuken achter een zwevende wand die, doordat de architect tijdens het bouwproeces overleed, niet was uitgewerkt als zwevend element. De punt is nu echt zwevend gemaakt en de witte hangkast van Decolegno-beplating versterkt het zwevende effect. De belijning op de platen maakt van de kast iets bijzonders.

In het schildersatelier herbergt de grote kast de schildersbenodigdheden, boeken en een uitstortgootsteen. De kast is uitgevoerd in een linnenstructuur van Decolegno die doet denken aan schildersdoek.

De zithoek was een erg lastige ruimte. En men wilde deze plek juist zien als een ontspanplek voor het gezin, waar heerlijk gehangen en tv-gekeken zou moeten kunnen worden….  In ons ontwerp hebben we de zithoek zeer radicaal aangepakt en de opstelling compleet omgegooid. Middels sterk getinte wanden hebben we de intimiteit van de ruimte vergroot.

De laatste verlichtingsarmaturen moeten nog worden opgehangen en dan is de begane grond gereed! Er ligt nog een uitdaging op de bovenverdieping te wachten.