De opening van het vernieuwde Rijksmuseum heeft flink in de belangstelling gestaan. Natuurlijk is een bezoek aan dit Museum in Amsterdam zeker de moeite waard, maar de oorspronkelijke architect van het Museum; Pierre Cuypers (1827-1921) woonde en werkte lange tijd vanuit Roermond.  Andere grote werken van hem zijn de bouw van het Centraal Station in Amsterdam, de restauratie van de Ridderzaal in Den Haag en Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Cuypershuis Roermond

Cuypers voormalige woonhuis en werkplaats in Roermond zijn inmiddels ingericht tot museum. Het ontwerp van het Museum zelf is een mooi staaltje van hoe je aan een oud gebouw moderne onderdelen kunt toevoegen.

Voor mij was het bezoek aan dit museum de inspiratie voor mijn ontwerp voor de inrichting van een loft in Gebouw Anton in Eindhoven; een oud fabrieksgebouw van Philips op Strijp-S. Aan het casco dat mijn opdrachtgevers kregen opgeleverd mag niets worden aangepast. En we wilden natuurlijk de sfeer van het pand in ere houden.

De inrichting wordt door mijn opdrachtgevers op dit moment zelf gebouwd! Het wordt een bijzondere woning waarbij we niet uit het oog hebben verloren dat je er je straks wel thuis moet voelen.

Uitstapje

Een bezoekje aan dit Cuypershuis is dus zeker de moeite waard. Vanwege het werk van Cuypers maar ook vanwege  het interieur van het museum zelf. Wil je je huis verbouwen met een uitgesproken combinatie aan oude en moderne elementen? Dan is dit museum een grote inspiratiebron!

www.cuypershuisroermond.nl