L-kamer……..de L van Lastig

Een L-vormige kamer goed gebruiken

Een L-kamer  komen we in veel woningen tegen. De maten die  de L heeft zorgen ervoor dat het moeilijk is om de ruimte goed in te delen. Ik zie soms dat de korte poot eigenlijk nauwelijks gebruikt wordt. Dit komt dan vaak doordat deze ruimte te smal is voor een zithoek. En je door de zithoek moet lopen om er te komen.

Is de korte poot wat breder dan wordt de zithoek  juist geheel in deze poot geplaatst terwijl die  nauwelijks diep genoeg is. Dan blijft de ruimte ernáást  vrijwel ongebruikt, omdat je daar doorheen moet lopen om in de zithoek te komen.
Jammer dat bij de bouw van woningen vaak alleen naar het aantal vierkante meters van de kamer wordt gekeken en niet beter naar de maten van de hoeken.

Goede indeling L-kamer

Hoe zorgen we ervoor dat zo’n kamer toch royaal aanvoelt en logisch is ingedeeld?

Je zou kunnen zeggen dat een L-kamer eigenlijk in drie vakken is verdeeld: de korte poot, de lange poot en het gedeelte tussen deze twee poten in. De scheiding van deze 3 ruimtes wordt bepaald door de punt van de muur die de kamer in steekt. Probeer  nu eens van deze drie ruimtes gevoelsmatig twee ruimtes te maken door deze punt niet meer als scheiding te zien: Dit kun je doen door een vloerkleed of een bank voorbij deze punt te laten steken. Door  op een strategische plek  een lamp of een plant te plaatsen. Of de gordijnen voorbij de scheiding door te trekken.

Door elementen van de ene ruimte naar de andere door te laten steken ervaar je de punt veel minder en kun je de L-kamer zien als twee langwerpige vormen ipv drie kleinere. Dit geeft direct een veel royaler idee en andere indelingsmogelijkheden.

Veel succes! Heb ik je geïnspireerd tot aanpassing van je kamer dan hoor ik het graag!

Lees ook mijn blog: dubbele L-kamer inrichten