Verhuizen?

Wanneer je (koop)huis niet meer bij je (levensfase) past denk je vaak dat je op zoek moet naar een ander huis.
Dat heeft behoorlijk wat consequenties:

  • Je moet in het grote aanbod van woningen jouw droomhuis zien te vinden. Dat is niet altijd gemakkelijk want je moet goed kunnen zien of dat nieuwe huis wél aan al je wensen tegemoet komt. Vaak weet je wel wat er aan je eigen huis schort maar in een vreemd huis is dat moeilijker in te schatten.
  • De locatie waar je woont verandert wanneer je een ander huis koopt. Als het nieuwe huis niet ver van je oude huis staat lijkt de impact van een andere locatie misschien klein, maar je moet je daar toch niet in vergissen: de ligging ten opzicht van de zon, het uitzicht en andere buren geven toch direct een compleet andere ervaring.
  • Daarnaast is er ook nog een financiële afweging te maken: met het aan- en verkopen van een huis zijn nog steeds veel kosten gemoeid.
    Tel bij deze kosten ook nog eens de kosten van het verhuizen en van de noodzakelijke (kleine) aanpassingen aan je nieuwe huis. Denk bijvoorbeeld aan hier en daar een andere vloerbekleding, wat schilderwerk en aanpassen van de raambekleding i.v.m. ander maten van de ramen. Dan kom je tot een flinke investering ook zonder rigoureuze aanpassingen!

Of verbouwen?

Als de locatie van je huis (bijvoorbeeld t.o.v. werk) oké is, is verbouwen vaak een goede optie!

  • Je weet exact waar in je huis je problemen zitten. Ook al weet je misschien nog niet hoe je die zou kunnen oplossen of misschien denk je wel dat hetgeen je wilt helemaal niet mogelijk is.
  • Als je de kosten die je zou hebben bij aan- en verkoop bij elkaar telt, heb je al een aardig startbudget om je huis aan je wensen aan passen. Bij verbouwen kun je je budget daadwerkelijk besteden aan het verbeteren van je woning op die punten die voor jou van belang zijn.

Wedden dat …er meer mogelijk is dan je denkt?

Misschien denk je dat in je huidige huis niet de mogelijkheden zitten om jouw droomhuis te kunnen realiseren? Kijk dan eens naar de metamorfoses op de foto’s bij dit blog !
Wedden dat het bij jou ook kan?

Wat zou jij in je huis willen aanpassen? Schrijf het in het commentaarveld hieronder!!