Elk jaar begin december (en in andere landen zelfs veel eerder) verschijnen de kerstdecoraties in de winkel.
De traditionele kleuren en materialen komen elk jaar terug, maar daarnaast zie je ook nieuwe kleuren opduiken in nieuwe trendy kerstbomen.

Harmonie bereiken met kleur

Sommige mensen gaan uit van één kleur in de kerstboom en houden daar consequent aan vast. Waarom? Omdat ze dat het rustigste vinden! De kleuren zijn altijd in harmonie. Er is immers maar één kleur (naast al het groen van de boom).
Maar wat te doen als je iets erbij wilt kopen? De juiste ballen moet dan wel in de winkel liggen dit jaar!  Met de traditionele kleuren (rood en zilver) is dat wel het geval.  Met de meer trendy kleuren van eerdere jaren heb je hier een probleem. Dan moet je heel hard zoeken.
Blijf je bij je bestaande kleuren dan zal je kerstboom er exact hetzelfde uitzien als de afgelopen jaren.. . Niemand ziet dat er nieuwe ballen hangen.

Meer kleuren combineren

Door het toevoegen van een nieuwe kleur, harmoniërend met de bestaande, krijgt je kerstboom ineens een nieuwe look! Als je de juiste kleur kiest hoef je niet bang te zijn dat het geheel niet rustig oogt.
Sterker nog: Als je vindt dat je huidige kleuren in de kerstboom een onrustig beeld geven dan zou een extra goed gekozen kleur zelfs de gewenste harmonie kunnen brengen.
Vind jij het moeilijk om een goede kleur te kiezen, passend bij je bestaande ballen? Er is hierin zoveel meer mogelijk dan je zelf denkt!
Het is gewoon een kwestie van anders leren kijken.

Een interieur is als een kerstboom

Met het interieur is het eigenlijk precies hetzelfde:
Misschien heb jij ook een interieur gebaseerd op één of ‘geen’ kleur? Uit angst dat het anders te druk wordt?
Misschien denk je dat je bestaande spullen niet samengaan in een goede combinatie?
En misschien heb je het idee dat sommige kleuren onmogelijk bij elkaar passen?
Ik denk dat dat niet waar is! Met alle kleuren kun je een harmonieus geheel maken.

Challenge!

Ik wil aantonen dat van alle kleuren harmonieuze combinaties gemaakt kunnen worden, die rust in je interieur brengen. Daarom ga ik de komende maand een uitdaging aan.  Elke werkdag zal ik een evenwichtige  kleurencombinatie maken van kleuren die ik opgegeven krijg. En dat een maand lang!
Elke dag zal ik de nieuwe kleurencombinatie op mijn Facebookpagina plaatsen. Degene die de foto heeft ingestuurd krijgt de combinatie ook per mail toegezonden! Na afloop van de maand zal ik een aantal combinaties in de foto’s bij dit blog opnemen.

Ik heb je hulp nodig

Voor deze challenge heb ik je hulp nodig. Ik wil namelijk graag werkelijke vragen oplossen en zoek bestaande situaties of mensen die worstelen met hun kleuren. Daarom vraag ik je :

  • Noteer in het commentaarveld hieronder welke kleuren je met elkaar gecombineerd zou willen zien. OF stuur me via mail@doretschulkes.nl  een foto van de kleuren die jij wilt combineren.
  • Doe het nu meteen. Wie het eerst komt…die het eerst maalt!
  • Wil je zeker weten dat je alle combinaties ziet? Like dan mijn pagina (als je dat nog niet hebt gedaan) en kies bij VOLGEND: als eerst weergeven. Doe het hier meteen: facebookpagina .

Start nu alvast zelf

Wacht niet op mij maar begin nu zelf al eens te experimenteren: Als je een kerstboom hebt staan, kun je nu al op kleine schaal eens gaan oefenen met het combineren van kleuren!  En wil je nu al meer weten, dan kun  je de online cursus ‘kleur in je interieur’ doen.

Ik heb er zin in! Doe je mee?