7 Veelgemaakte fouten bij verbouwen

Ik ben een echte fan van verbouwen. Als je huis niet meer bij je wensen of levensfase past, is verbouwen vaak aantrekkelijker dan verhuizen.
– Je weet exact waar in je huidige huis de problemen zitten. Ook al weet je misschien nog niet hoe je die zou kunnen oplossen. Of misschien denk je wel dat hetgeen je wilt, helemaal niet mogelijk is. Bij verhuizen naar een ander huis kom je daar pas later achter.
– Als je de kosten die je zou hebben bij aan- en verkoop van een huis bij elkaar telt, heb je al een aardig startbudget om je huidige huis aan je wensen aan te passen.

Kortom:  Bij verbouwen kun je je budget echt besteden aan het verbeteren van je woning naar je eigen wensen!
Over de voordelen van verbouwen in plaats van verhuizen schreef ik al eerder! Hier kun je het nog lezen.

Er gaat veel fout

Het is alleen zo jammer dat er bij de meeste verbouwingen zoveel fout gaat. Zoals bijvoorbeeld in de badkamer op bovenstaande foto, waarin de werkzaamheden weken stil hebben gelegen.
– De planning loopt uit, waardoor de verbouwing veel langer duurt dan voorzien.
– De kosten vallen hoger uit dan vooraf begroot.
– En het allerergste: Het eindresultaat is niet wat je in aanvang voor ogen had.

Ik denk dat het veel beter kan! Er worden bij verbouwingen veel fouten gemaakt die je kunt vermijden. Door een beter proces is de kans dat je een Heerlijk Huis maakt een stuk groter. En een Heerlijk Huis wens ik iedereen toe.

e-book

Daarom heb ik een e-book geschreven over  “7 veel gemaakte fouten bij verbouwen”.
Misschien heb je het e-book al op de website zien staan? Het staat er sinds kort.
Je kunt het ook via onderstaande link downloaden. Vooral fout nummer 4 is een eyeopener!

Ik ben erg benieuwd welke fout jij wel eens hebt gemaakt! Schrijf je in het commentaarveld hieronder welke van de zeven fouten voor jou herkenbaar is of zijn?