Uitstapje

Wanneer je deze zomer niks te doen hebt kan ik het Drents Museum in Assen van harte aanbevelen! Dit museum is compleet vernieuwd. Alleen al de (interieur)architectuur is een bezoek waard.

Ingang

De hoofdingang van het gebouw is verplaatst naar het oude koetshuis.  De uiteindelijke entree bevindt zich in de kelder, maar om dit als een prettige entree te ervaren is het architectenbureau Erick van Egeraat spectaculair aan de slag gegaan: Het totale gebouw is ten opzichte van de oude situatie namelijk een halve meter opgetild. Onder de wanden is een glazen strook gezet. Deze glazen strook zorgt ervoor dat er wat daglicht de kelder in valt.

Binnen

Dat betekent dat alle oude interieuronderdelen, zoals de ruiven waar de paarden vroeger het hooi uit aten, 50 cm te hoog zitten. Een bevreemdend effect.
Het meest opvallende als je naar binnen loopt is echter dat het hele oude interieur geheel zwart is gemaakt. Als je daarna via de grote trap naar beneden loopt loop je echter weer het licht tegemoet, want ondergronds is alles wit!
Zo wordt de entree van dit museum toch heel uitnodigend. Een mooi staaltje architectuur en interieurarchitectuur!  Check  www.drentsmuseum.nl