Wil jij ook wel eens weten of er mogelijkheden zijn om je kamer te veranderen? Probeer je de bank of stoel wel eens even op een andere plek? Maar wordt dat nooit iets omdat het er meteen zo vreemd uitziet? Of hebben de kinderen of je partner direct commentaar?  Dan is het einde van het liedje dat alles weer op zijn oude plaats terug komt en er aan de indeling niets is veranderd.

Uitproberen is de moeite waard

Jammer dat je poging is gestrand. Het loont echt om te onderzoeken of een andere opstelling prettiger is. Zeker als je de behoefte om te gaan schuiven af en toe voelt. Of als je niet echt het gevoel hebt lekker te kunnen ontspannen.  Een zithoek waarin je je echt thuis voelt maakt je uiteindelijk elke dag een beetje gelukkig. Je kamer veranderen is dus de moeite van het proberen waard!

Tijd om je kamer te veranderen

Er zijn enkele momenten in het jaar dat het gemakkelijker is om te veranderen en van je oude indeling af te komen. Dat zijn die dagen waarop je met een frisse blik naar je eigen huis kunt kijken. Wanneer het je lukt om je eigen woonkamer weer te zien zoals een vreemde die ziet. Bijvoorbeeld wanneer er toch al iets aan je kamer is veranderd. Het beste moment om je indeling aan te passen is dan ook wanneer in januari de kerstboom de deur uit gaat.

De kerstboom eruit en dan…

De kerstboom neemt enkele weken per jaar een prominente plaats in. Als we hem in huis halen in december schuiven we wat met meubels en misschien ruimen we wat spullen op.  Na de feestdagen in januari halen we de boom weer weg. Ineens hebben we een lege plek in huis en alles ziet er net wat anders uit dan normaal.  Omdat je je woonkamer kaal vindt, wil je dat gat gaan opvullen.
Dit is het moment om nu eens niet alles op zijn oude plek terug te zetten maar eens goed te bedenken hoe je de opstelling zou kunnen veranderen.
Het helpt om ook even alle aankleding op de muren weg te halen. De verhoudingen in de kamer zijn even veranderd en je kunt met een frisse blik rondkijken. Nu zul je wat vrijer kunnen denken over andere opstellingen. Probeer vooral naar de verhoudingen  in de ruimte te kijken en deze aan te passen door met de meubelstukken te schuiven in plaats van iets toe te voegen.

Een nieuwe ervaring begin van het jaar

Als je eenmaal je kamer anders hebt ingedeeld laat deze indeling dan een poosje staan. Ga eens op alle zitplaatsen zitten en voel de verschillen tussen deze plekken. Besluit je na bijvoorbeeld een week alles weer in de oude stand terug te zetten dan heeft het je in ieder geval heel veel ervaring opgeleverd over de beleving van je ruimte.

Deze nieuwe ervaring wens ik je van harte toe begin 2018!  Het is daarom dat ik al uitkijk naar het weghalen van de kerstboom!
Ik ben erg benieuwd wat jij gaat doen als de kerstboom weer uit  je kamer verdwijnt…ik hoor het graag in het commentaarveld hieronder!

Je kamer veranderen met mijn boek

In mijn boek “Hoe krijg ik een heerlijk huis,  5 sleutels om zelf toe te passen” geef ik veel tips om tot een goede indeling van je kamer te komen. Heb je het boek nog niet?
Bestel het dan hier: Hoe krijg ik een heerlijk huis, 5 sleutels om zelf toe te passen. Dan kun je direct aan de slag op het moment dat je de kerstboom weer weghaalt!