In de krant (het Algemeen Dagblad)

Vrijdag 25 mei hoor ik om kwart voor 6 in de ochtend een ping van mijn telefoon.
“Oh” denk ik, nog half in slaap, “het staat er in. Iemand heeft het al gezien.” En ik draai me nog een keer lekker om. Veel te vroeg om echt wakker te worden.

Ruim een uur later neem ik pas de moeite om te kijken wie mij al zo vroeg een appje stuurt. Ik zie een dikke duim en de voorkant van het katern Binnen&Buiten van het Brabants Dagblad met een gigantische foto van mezelf. Oeps, ik wist dat vandaag het interview in de krant zou komen dat een week eerder was afgenomen. Met enkele foto’s die een fotograaf  thuis van mij heeft gemaakt. Maar dat het een drie pagina’s groot artikel zou zijn, dáár was ik niet op voorbereid. En ook niet dat het in alle regionale dagbladen van de Persgroep verscheen en daardoor het verspreidingsgebied van Zeeland tot Twente liep.

Misverstanden over interieurarchitectuur

De journalist had me gevraagd welke misverstanden over interieur-architectuur ik graag uit de wereld wilde helpen.  Daar hoefde ik niet over na te denken: het misverstand dat een interieurarchitect een luxe is, alleen voor rijke mensen en dat je dan in een soort showroom komt te wonen. Dit moet tot de hele Nederlandse bevolking doordringen.

Praktische tips uit mijn blogs

Graag zag de journalist echter ook praktische tips. Dus spraken we over een aantal misverstanden waar ik eerder over schreef.
Zij had zich goed voorbereid door heel wat blogs van mij uit de afgelopen jaren te lezen. In totaal kwamen in het artikel zes misverstanden aan bod.  Vier van die misvattingen komen uit een eerder door mij geschreven blog. Er valt dus meer over te vertellen dan in het artikel in de krant te lezen is. Voor jullie heb ik daarom de onderwerpen uit de krant gekoppeld aan het blog waar het uit kwam. Dan kun je nog eens op je gemak doorlezen wat je interessant vindt.

Spullen zijn het belangrijkst

Dit komt uit mijn blog Maak niet deze fout.

Wit geeft rust

Nee, het is echt niet zo dat wit altijd een veilige keuze is. ik vertel er meer over in  Wat je moet weten over wit.

Het kookeiland

De titel  van het artikel in het Parool een week later was: Weg met het kookeiland. Ook  voor Toon van Driel was dit blijkbaar de meest opvallende tip. Hij reageerde in de Telegraaf , daags na de verschijning, met een leuke strip  over een  (kook)eiland en een  roeibootje.  Zie de afbeelding boven dit blog!  Had hij de titel geweten van het blog waar dit uit kwam, had Toon misschien wel iets heel anders getekend! Want dat blog is: Mijn keukenprins heeft geen eiland.

Symmetrie

Over symmetrie heb ik een erg uitgesproken mening die ook in mijn blog Symmetrie liever nie staat beschreven. Ook in mijn boek Hoe krijg ik een heerlijk huis is daar een paragraaf aan gewijd. Zit je vast bij je indeling, dan is mijn advies als eerste dit blog na te lezen.

De andere onderwerpen uit het krantenartikel staan in mijn boek Hoe krijg ik een heerlijk huis. Nog niet gelezen? Je kunt het hier meteen bestellen.

In de pers

Als je het artikel in de krant hebt gemist, ben je nu waarschijnlijk wel benieuwd naar wat er in het AD is verschenen op 25 mei 2018.  Je vindt het hier. Het stond die dag dus ook in de Gelderlander,  de Stentor, het Brabants Dagblad, de Twentsche Courant Tubantia, het Eindhovens Dagblad, BN/DeStem, en de Provinciale Zeeuwse Courant.
En als klap op de vuurpijl was het artikel een week later in het Parool te lezen!

Heb jij wat aan deze tips?

Met welke tip heb jij iets gedaan of ga je iets doen? Wil je het hieronder in het commentaarveld schrijven? Ik ben benieuwd!