5 Ideeën om haard en tv te combineren

Zou jij ook een zithoek willen met zowel de televisie als een haard? Maar weet je niet hoe je die zou kunnen combineren? Of heb je al een haard en televisie in de zithoek maar vind je dat onrustig en niet mooi?

Problemen rond het combineren van televisie en haard zie ik vaak wanneer ik voor een VIPsessie bij mensen thuis kom. En natuurlijk komen we ze ook tegen als we complete interieurs ontwerpen.
In deze winterperiode waarin we (noodgedwongen) veel binnen zitten daarom 5 ideeën om televisie en haard op een mooie manier met elkaar te combineren:

  1. Kijk eens of het in jou situatie mogelijk is de haard niet aan dezelfde wand te plaatsen als de tv. Op deze wijze ervaar je veel minder concurrentie tussen de twee “kijkgaten”.
  2. Laat de vorm van de haard en tv zoveel mogelijk afwijken. Omdat tv’s vaak een liggende rechthoek zijn zou je voor de haard kunnen kiezen voor een lange lijn of voor een smalle hoge haard.
  3. Nog meer afwijking ontstaat als de televisie hangt en de haard los in de ruimte staat of andersom: de haard is in de muur verwerkt maar de tv staat op een voet of paal in de ruimte.
  4. Verstop de tv achter kastdeurtjes wanneer je hem niet gebruikt. Maar let op: zorg dat deze deurtjes weer niet te veel opvallen naast de haard.  Je zou ook nog de haard kunnen verstoppen als je hem niet gebruikt…dat is een minder voor de hand liggende oplossing en wat ingewikkelder te realiseren maar zeker de overweging waard.
  5. Mochten bovenstaande ideeën in jou geval niet werken dan kun je ook nog besluiten om de haard niet in de zithoek maar op een goed zichtbare plek elders in de ruimte te plaatsen! Misschien met een enkele stoel erbij of juist bij de eethoek? Het haardvuur kan immers ook sfeerverhogend werken op momenten dat je niet op de bank zit…

Bijgaande plaatjes van projecten van ons geven je misschien inspiratie voor je thuis! Laat je hieronder weten wat je aanspreekt ?!