Verhuizen naar…je eigen huis

Je hoort steeds vaker dat mensen niet verhuizen maar het bestaande huis aanpassen aan hun wensen. Deze insteek werd ook gehanteerd bij de interne aanpassingen van deze vrijstaande villa in Gorinchem.
De bewoners hadden veelal klassieke meubels en diverse souvenirs uit Azië waaronder mooi chinees porselein. Maar de verbouwing om het huis geheel op te waarderen zou modern worden, met veel strakke details. Daarnaast moest een praktijkruimte worden aangebouwd.

Ontwerp

Om de zithoek ruimer te maken werd een muur uitgebroken. De noodzakelijke balk werd achter een verlaagd plafond weggewerkt. De keuken kreeg meer ruimte doordat hij uit de hoek werd getrokken. Er kwam een Bulthaup keuken die immers mocht worden gezien!
Het meest opvallende in ons voorstel voor de materialen waren de betonnen wand en een betegeling van het plafond in de keuken. Gelukkig waren de opdrachtgevers het direct met beide voorstellen eens toen ze de door ons getekende perspectieven zagen.

Meubels

Wanneer je de foto’s van de oude met de nieuwe situatie met elkaar vergelijkt is duidelijk te zien dat de al aanwezige meubels veel beter uitkomen tegen deze contrasterende moderne materialen. Het schilderijtje met de sinaasappels zorgde ervoor dat de nieuwe bekleding van de eetkamerstoelen fel oranje werd. Petje af voor de opdrachtgevers die dit voorstel van mij direct zagen zitten.

Reactie opdrachtgevers

Na een intensieve verbouwingsperiode voelen de opdrachtgevers zich helemaal thuis in hun “nieuwe” woning getuige hun reactie:  “……….Doret is in staat om buiten vertrouwde kaders te denken. Verrassende veranderingen zijn hierdoor ontstaan in het realiseren van een gebalanceerde werk- en leefruimte waar we ons als een vis in het water voelen.  Het eindresultaat is  een harmonieus geheel geworden waarin keuken, eethoek, zithoek, hal en toiletruimte door ons beleefd worden als één geheel zonder af te doen aan ieders unieke functie. Onze persoonlijke stijl en smaak is door een nauwe samenwerking en creatieve interactie  volledig tot zijn recht gekomen. We danken Doret en Evelien voor hun betrokken inspanning en kijken terug op een fijne samenwerking.”

Beste opdrachtgevers: ook jullie dankjewel voor de samenwerking!