Nog eens verbouwen…

Tien jaar geleden was deze woning al eens verbouwd, maar zonder architectonische begeleiding. Een bouwkundige had een tekening gemaakt om de garage bij de woning te betrekken.
Nu men, na een aantal jaren buitenland, weer in huis kwam wonen bleek de eettafel op een erg donkere plek te staan en het geheel kwam rommelig over. Er leek ook geen plaats voor alle souvenirs.

Omdat men aan een nieuwe keuken dacht, werd besloten nogmaals te verbouwen. Ditmaal moest het beter: Een ruime keuken maar vooral veel licht op de eettafel en voldoende gelegenheid om de uit het buitenland meegebrachte spullen neer te zetten zonder dat het rommelig zou worden.

Onze oplossing was het omruilen van eethoek en keuken. Hierdoor kwam de eettafel bij de buitenmuur te staan en konden daar de ramen worden vergroot, terwijl de twee blinde muren van de oude eethoek voor de keukenkasten goed van pas kwamen.
Verder hebben we de zithoek optisch vergroot door twee kasten naast de haard te hangen. Nieuwe grote zwevende boekenplanken bieden plaats aan boeken en souvenirs.

Uiteindelijk is een ruim, evenwichtig, internationaal interieur ontstaan.

Reactie van de vrouw des huizes: Wij zijn in contact gekomen met Doret via onze aannemer. Er was meteen een goede click tussen ons. Wij wilden graag meer licht in onze woning en tevens door wat aanpassingen een mooi ruimtelijk effect creëren. Doret voelde ons heel goed aan en vertaalde dat in een mooi concept waarbij ze de juiste balans vond tussen onze wensen en haar eigen ideeën. Er was altijd ruimte voor discussie en advies. Door ogenschijnlijk kleine aanpassingen is een verbluffend resultaat bereikt. De woonkamer straalt rust en ruimte uit. De keuken heeft een mooie strakke designlook. Precies wat we zochten! 

Heb je ook moeite met het creeëren van rust in je huis?  Schrijf dan een reactie hieronder.  Binnenkort verschijnt een blog met tips hoe je dat kunt aanpakken.