Tijdens de vakbeurs Architect@work  in Rotterdam heb ik weer diverse nieuwe producten en ontwikkelingen gezien.   Een kleine selectie volgt hieronder:

-. Schakelmateriaal (GIRA) dat in wel heel veel kleurtjes te verkrijgen is.
Heb je een gekleurde wand of schakelmateriaal dat op een ander materiaal als stucwerk komt, (tegels houtwerk, plaat materiaal,) dan zou je op deze plekken een kleur kunnen toepassen. Ook is er nieuw schakelmateriaal van Gira met een kader van marmoleum!

– Daarnaast kwam ik ook een mooi inbouwreservoir tegen met een glazen front.  In het reservoir kan het wc-blokje worden geplaatst zodat het niet meer in de pot hoeft te hangen. Tevens  worden de geproduceerde luchtjes direct in de pot al afgezogen en gefilterd! Dit gaan we zeker terugzien! (Naast Geberit nu dus ook Tece)

– Dat akoestiek (geluid) nog op veel plaatsen een probleem is maakt dat er op de beurs ook weer diverse oplossingen hiervoor werden aangedragen. Zo is er een nieuwe firma die lampenkappen maakt van akoestisch materiaal.(Dat dempt het geluid.) Deze kappen kunnen ook over bestaande lampen worden geschoven. Zoals de kap ‘barcode’ hier op de foto. (Ecoshape)

– Er is  een nieuw scharnier is waardoor een deur twee haaks op elkaar staande kozijnen kan afsluiten. Dit biedt voor ons als interieurarchitecten weer nieuwe mogelijkheden. Iets wat zeker toepasbaar is en ik verwacht dan ook dat we dit scharnier op korte termijn al gaan gebruiken.

– Ook is er een nieuw plaatmateriaal dat als ondervloer in een badkamer op een balklaag gebruikt kan worden , met een kleinere opbouwhoogte dan de traditionele zwaluwstaartplaat en beton. Het is nu al in een project van ons voorgesteld!

– Heel inspirerend is de Torggler deur Evolution. Er gebeurt iets geheel nieuws wanneer de deur geopend of gesloten wordt. Niet iets wat je tientallen keren per dag zult doen maar wel heel bijzonder. (Schreuder & Co) Klik  voor een demonstratie van de deur.

Alles bij elkaar weer veel nieuwe mogelijkheden en nieuwe materialen!